Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen

Kom zwemmen bij het wedstrijdteam

Wil jij wedstrijdzwemmen in Lemmer? Reddingsbrigade Lemmer heeft een eigen wedstrijdteam wat deelneemt aan verschillende wedstrijden. Je kunt bij ons zowel op woensdag- als op vrijdagavond meetrainen bij het wedstrijdteam. Naast het deelnemen aan diverse zwemwedstrijden kun je zo ook lekker je conditie op peil houden. Wil je eens meedoen aan onze sportieve trainingen? Meld je dan aan voor een gratis proefles of neem contact met ons op. 

Wedstrijdteam

Het wedstrijdteam van Reddingsbrigade Lemmer bestaat uit een team zwemmers, welke wekelijks op zowel woensdag- of als vrijdagavond trainen voor diverse wedstrijden. Wanneer je lid wilt worden van het wedstrijdteam hoef je niet per se op beide avonden te trainen. Daarnaast wordt ook getraind voor avondmarathons, welke tussen verschillende reddingsbrigades worden gehouden.

Tijdens deze trainingen werk je niet alleen aan je conditie, maar komen ook techniek en tactiek aan bod. Op woensdagavond zijn er trainingen van Rik de Graaf en op vrijdagavond verzorgt Erwin Krijger de training. Kom jij eens meetrainen? 

Aan welke wedstrijden kun je deelnemen?

Jaarlijks worden er verschillende soorten zwemwedstrijden door diverse reddingsbrigades in Nederland georganiseerd. Enkele voorbeelden zijn: 

– Avondmarathons
– Jeugdmarathons
EHAD-Wedstrijden
– Driekamp

Aan deze wedstrijden neemt Reddingsbrigade Lemmer, afhankelijk van de opgaves, soms met één of zelfs met meerdere teams deel. Locaties voor de wedstrijden zijn bijvoorbeeld het eigen zwembad in Lemmer of bij andere Reddingsbrigades. Enkele jaarlijks terugkerende wedstrijden zijn bijvoorbeeld de volgende wedstrijden, de Avondmarathon in Staphorst, Zwolle en Deventer.  

Clubkampioenschappen

Jaarlijks worden de clubkampioenschappen, oftewel een interne wedstrijd tussen leden van Reddingsbrigade Lemmer, georganiseerd. Ieder lid krijgt de mogelijkheid om zich binnen zijn of haar eigen leeftijdscategorie tot clubkampioen te kunnen tronen. Deze sportieve strijd vindt ieder jaar in februari plaats. 

Om clubkampioen te worden moet je zo snel mogelijk de gevraagde opdrachten uitvoeren. De afstand en sportieve uitdaging verschilt per leeftijd. Voor de jongere leden is deze veelal spelenderwijs. Ook voor onze oudere leden is dit een gezellige avond vol sportiviteit. Zij dagen elkaar uit op conditie, maar ook op inzicht tijdens onze leuke competitieve spellen. 

Trainen bij het wedstrijdteam?

Wil je graag wedstrijdzwemmen in Lemmer? Kom dan eens gezellig meezwemmen met ons wedstrijdteam. De minimale leeftijd is 16 jaar. Tijdens deze trainingen zullen wij je dan informeren over aankomende wedstrijden. 

Meezwemmen of je aanmelden voor een wedstrijd kan door een mail te sturen naar de wedstrijdcommissie van Reddingsbrigade Lemmer.