Veelgestelde vragen

 Op deze pagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan gerust per e-mail contact met ons op of kom langs in het zwembad.

Vragen en antwoorden

Heb je een vraag aan Reddingsbrigade Lemmer? Bekijk dan hieronder eerst onze veelgestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Neem dan contact met ons op. 

Wil je altijd als eerste op de hoogte worden gebracht van onze informatie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button. 

Veelgestelde vragen

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het steunen van Reddingsbrigade Lemmer. Je kunt onze vereniging op verschillende manieren steunen. Lees meer op onze pagina Steun de Reddingsbrigade.

Kun je een keer niet komen trainen? Geen probleem! Voor je instructeur wel zo fijn als hij of zij weet dat je niet komt zwemmen. Je kunt je voor de les afmelden via deze link.

Als lid of ouder wil je natuurlijk op de hoogte blijven van al onze informatie rondom de lessen, maar ook van onze activiteiten. Wij versturen al onze informatie in de vorm van een nieuwsbrief per e-mail. Bij je aanmelding wordt een e-mailadres gevraagd en via dit mailadres volgt alle correspondentie. Heb je een nieuw mailadres? Geef dit dan door aan de penningmeester van de vereniging. Ontvang je geen nieuwsbrief, maar ben je wel lid? Neem dan contact met ons op.

Reddingsbrigade Lemmer stelt zich niet verantwoordelijk voor het missen van belangrijke informatie. Het afmelden of het niet doorgeven van juiste contactgegevens is dan ook op eigen verantwoordelijkheid.

Per week kan je één keer zwemmen. Je volgt dus eenmaal per week een les van 40 minuten bij een vaste zweminstructeur. Wil je vaker zwemmen? Dan kun je in overleg, tegen eventueel het betalen van een dubbele contributie, tweemaal per week zwemmen. Een aantal leden zwemt ook bij het wedstrijdteam of traint mee met het team waterhulpverlening. Deze leden kunnen in overleg meerdere keren per week trainen.

Bij Reddingsbrigade Lemmer organiseren we tweemaal per jaar zwemexamens. Dit doen we eind november/begin december voor onze STA overlevingsbrevetten en eind juni/begin juli voor onze Lifesaving examens. Vanaf augustus t/m november train je dan ook voor het overlevingszwemmen en vanaf januari starten de opleidingen voor de diploma’s Junior Redder, Zwemmend Redder en Life Saver. Tijdens onze trainingen, maar ook in onze nieuwsbrieven houden wij je op de hoogte. Op deze pagina informatie zwemexamens kun je alvast meer lezen over onze examens. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Dat vinden wij natuurlijk jammer om te horen, maar wil je je lidmaatschap bij Reddingsbrigade Lemmer opzeggen? Dan kun je dit formulier invullen, zodat je afmelding gelijk bij de juiste personen terecht komt.

Het is niet mogelijk om tijdens de reguliere lessen en trainingen te kijken. In onze nieuwsbrief en op onze activiteitenkalender vind je meer informatie en de data van onze kijklessen. Tijdens deze lessen ben je als ouder/verzorger welkom op op blote voeten, badslippers of met de blauwe schoentjes om de lessen te komen bekijken. Tijdens speciale activiteiten, zoals bijvoorbeeld onze clubkampioenschappen, Lifesaving examens en STA-examens, ben je als ouder/verzorger altijd welkom om te komen kijken. Wij informeren je hierover vooraf altijd via onze nieuwsbrief.

De jongere leden kleden gezamenlijk om in een grote jongens- of meisjeskleedkamer. Voor moeders is het niet toegestaan dat zij in de jongenskleedkamer komen en vaders in de meisjeskleedkamer. Tijdens het omkleden zijn instructeurs van Reddingsbrigade Lemmer aanwezig om toezicht te houden. Het komt voor dat er kleding op de grond ligt. Zorg ervoor dat uw zoon of dochter de kleren goed ophangt of in de tas stopt.

Je kunt je waardevolle spullen, zoals mobiele telefoons, ringen, horloges en geld, beter thuislaten. Wij zijn niet verantwoordelijk bij verlies of diefstal. Heb je je waardevolle spullen toch meegebracht naar het zwembad? Maak dan gebruik van een kluisje. Hier kun je € 0,50 inwerpen, welke je na het gebruik weer terugkrijgt.

In verband met veiligheid is het niet toegestaan om sieraden, zoals armbanden, kettinkjes, oorbellen, enz. te dragen tijdens het zwemmen. Ook piercings kunnen hinderlijk zijn tijdens sommige oefeningen en grepen. Je kunt deze dan het beste afplakken met een pleister.

Om lid te kunnen worden van Reddingsbrigade Lemmer moet je minimaal vijf jaar oud zijn en in het bezit van zwemdiploma A en B (bij voorkeur ook C). Ben je alleen in het bezit van andere zwemdiploma’s? Neem dan contact met ons op. Als nieuw lid wordt je aan de hand van je leeftijd en zwemvaardigheid ingedeeld bij een bepaald brevet of diploma. 

Wanneer je lid wordt bij Reddingsbrigade Lemmer en afzwemt voor je eerste diploma ontvang je bij dit diploma een zakboekje van ons. Vooraan in het zakboekje vind je een bewijs dat je lid bent van onze vereniging. Hierop staan o.a. jouw gegevens en vind je een pasfoto. Deze pasfoto kun je bij je aanmeldformulier als je lid wordt van onze vereniging inleveren. In dit zakboekje kunnen de losbladige inlegvellen die behoren bij de door jou behaalde diploma’s worden geplaatst. Dit inlegvelletje is vervolgens het bewijs voor het behalen van een bepaald brevet of diploma. Het zakboekje wordt uitgereikt bij het Lifesaving examen eind juni of begin juli.

Bij ons is het verplicht dat dames zwemmen in een badpak. Wij oefenen tijdens de trainingen diverse reddingsgrepen, waarbij je bikini nogal eens kan verschuiven. Voor heren is een gewone zwembroek verplicht. Iedere laatste volle week van de maand trainen wij gekleed. Lees hier welke kleding je nodig hebt voor het gekleed zwemmen van jouw brevet.