Gekleed zwemmen

Gekleed zwemmen

Naast onze trainingen met zwemkleding oefenen wij ook regelmatig met zwemvliezen of zwemmen wij met kleding aan!

Bij het zwemmend redden is het zwemmen met kleding aan belangrijk. Wanneer je al eens geoefend hebt met gekleed zwemmen in bijvoorbeeld het zwembad, ben je lang zo bang niet om gekleed het water in te gaan als je een drenkeling moet redden. Je bent dan namelijk al extra gewicht gewend. Wij hebben wel een tip: Doe wel eerst je laarzen en/of schoenen uit voordat je het water in gaat. Dat zwemt natuurlijk stukken makkelijker! Bij Reddingsbrigade Lemmer oefenen we elke laatste woensdag- en vrijdagavond in de laatste volle week van de maand met kleding aan. 

Op deze pagina lees je zowel informatie over welke welke zwemkleding je het beste aan kan doen naar de trainingen, het gekleed zwemmen en het zwemmen met zwemvliezen.

Kledingeisen:

De kledingeisen voor Junior Redder 1 t/m 4 zijn als volgt:

– Badkleding*
– T
-shirt, blouse of hemd met mouwen
– Lange broek, met knoop en rits **
– Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon)
– Schoenen die het vrij buigen van de voet niet of minder goed mogelijk maken

De kledingeisen Zwemmend Redder 1 t/m Life Saver 3 zijn als volgt:

– Badkleding*
– T-shirt, blouse of hemd met mouwen
– Lange broek, met knoop en rits (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)**

Aanvullende informatie:

* Bij Reddingsbrigade Lemmer is het verplicht dat de meisjes/vrouwen zwemmen in een badpak. Dit in verband met de diverse grepen en oefeningen waarbij bikini’s kunnen verschuiven. Bij de jongens/heren is een gewone zwembroek verplicht. 

** Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken. Lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan, zoals trainings-, schaats-,triatlon-, atletiek en joggingspakken, skibroeken en leggings.

Tip:

Zorg er niet alleen voor dat je kleding goed past, zodat je deze tijdens het zwemmen niet verliest, maar ook dat je kleding schoon is. Een broek met gaten is helaas niet toegestaan. 

STA-examen

Voor het STA-examen kunnen andere kledingseisen gelden. Wanneer dit zo is hoor je dit van jouw instructeur/instructrice, zodat je je kleding hier tijdens de lessen op aan kunt passen. 

Zwemvliezen

Vanaf Zwemmend Redder 2 is het zwemmen met zwemvliezen een vast onderdeel op het lesprogramma. In verband met de hygiëne vragen wij alle leden vanaf Zwemmend Redder 2 zelf te zorgen voor goed passende zwemvliezen. Net als je kleding neem je ook je zwemvliezen iedere laatste woensdag- en vrijdagavond in de volle week van de maand mee naar de trainingen. 

Tip: Zorg ervoor dat je zwemvliezen zijn voorzien van je naam.