EHBO

EHBO-Diploma

Een volwaardig EHBO-diploma behalen? Volg dan een cursus bij Reddingsbrigade Lemmer.

Een EHBO-diploma heb je niet alleen nodig om bij Reddingsbrigade Lemmer examen te doen voor Life Saver 2 en 3. Maar ook voor het toezichthouden bij evenementen of in het zwembad of bij het volgen van de opleiding tot instructeur. Daarnaast hoef je geen lid te zijn van Reddingsbrigade Lemmer om deel te nemen aan de cursus en kun je de opleiding ook volgen voor andere doeleinden. Want tijdens deze cursus leer je hoe te handelen bij de meest voorkomende ongevallen.

EHBO-cursus

In samenwerking met de EHBO-vereniging in Lemmer organiseert Reddingsbrigade Lemmer jaarlijks een volledige EHBO-cursus. Cursisten volgen op vier dagen, meestal zaterdagen, een volledige opleiding. De cursus wordt afgesloten met een officieel examen voor het EHBO-diploma van het Oranje Kruis. 

Naast dat de cursus voor het verlenen van Eerste Hulp belangrijk is in het volgen van onze opleidingen tot het redden van drenkelingen biedt de cursus ook kennis en vaardigheden om andersoortige slachtoffers te helpen. Door het opleiden van meer EHBO’ers kunnen wij de gemeente een stukje veiliger maken. 

Waarom een EHBO-cursus volgen?

Altijd en overal kan het verlenen van eerste hulp aan anderen nodig zijn. Niet alleen thuis, maar ook op het werk of op straat, wanneer bijvoorbeeld een kind een lelijke val maakt, een collega in elkaar zakt of bij een auto-ongeluk.

Met de kennis die opgedaan wordt tijdens de cursus kunnen mensen gerust worden gesteld, worden geholpen of zelfs levens worden gered. De cursus behandelt niet alleen kleine vaardigheden, zoals het behandelen van een schaaf- of snijwond of het aanleggen van een verband. Maar leert je ook hoe je brandwonden moet behandelen en het bedienen van een AED-apparaat bij een volledige reanimatie.

Deelnemen?

Voor het volgen van de opleiding voor het verlenen van Eerste Hulp hoef je geen lid te zijn van Reddingsbrigade Lemmer of de EHBO-vereniging in Lemmer. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom om de cursus te volgen. De cursus leidt je op tot het officiële EHBO-diploma en wordt gegeven door een gecertificeerde instructeur, waardoor er kosten aan deze opleiding zijn verbonden. Wil je meer informatie over deze cursus, neem dan contact met ons op.

Diploma geldig houden?

Naast de standaard cursus voor het verlenen van eerste hulp is het ook mogelijk om herhalingslessen via Reddingsbrigade Lemmer te volgen. Hierdoor blijft jouw EHBO-diploma ook in de toekomst geldig. Je kunt je diploma via Reddingsbrigade Lemmer geldig houden door (steun)lid te zijn van onze vereniging.