Acties boot Reddingsbrigade Lemmer

Reddingsbrigade Lemmer is druk in actie voor een nieuwe reddingsboot. Afgelopen jaar hebben wij onze boot overgedragen aan Oekraïne, om daar ingezet te worden bij het leveren van hulp aan de overstromingen. Als vervanging voor dit vaartuig is de reddingsbrigade op zoek naar een nieuw vaartuig en daar hebben wij jouw hulp bij nodig! 

Inmiddels zijn verschillende fondsen aangeschreven, maar daarmee kan nog niet een hele boot worden aangekocht. Om dan ook het laatste deel van de boot bij elkaar te sparen zijn wij gestart met een wimpelactie. Met de aankoop van een wimpel voor € 10 steun je Reddingsbrigade Lemmer bij de aankoop van een nieuw vaartuig. Wil je geen wimpel, maar wel een bijdrage leveren voor onze nieuwe boot? Dan kun je eveneens op deze pagina een donatie achterlaten. 

Alle beetjes helpen om samen onze waterrijke provincie waterveilig te houden. Wij hopen op jouw steun! Koop hieronder jouw wimpel of geef een donatie. Alvast bedankt! 

Ben je lid van onze vereniging en verkoop jij de meeste wimpels voor 20 juli? Dan win je een middag varen met onze nieuwe boot met twee vrienden naar keuze! 

Wimpel

Totaal: € -

Donatie

Donatie boot Reddingsbrigade Lemmer

Wil je geen wimpel, maar wel een donatie voor onze nieuwe boot achterlaten? Graag! Klik op het bedrag en doneer. Wij willen je alvast bedanken voor je donatie. 

Bedrag

Achtergrondinformatie

Door de aanschaf van een nieuw vaartuig kunnen wij de waterveiligheid vergroten en een impuls geven aan het opleidingsaanbod. Met behulp van de aanschaf van deze reddingseenheid wordt het opleidingsaanbod vergroot en daarmee blijft Reddingsbrigade Lemmer interessant voor zowel huidige als nieuwe leden. Doordat de reddingsbrigade een actieve speler is met veel kennis en kunde op het gebied van Varend Redden, kan door de aanschaf van de reddingseenheid hier doelgericht op ingespeeld worden. Daarnaast motiveert het huidige en nieuwe leden om actief te worden bij een Reddingsbrigade en deel te nemen aan preventieve aanwezigheid bij evenementen in, op en rondom het water.

Activiteiten

Doelstellingen

1. Professionalising uitvoeren van bewakingstaken
Door de aanschaf van de reddingseenheid kan Reddingsbrigade Lemmer haar bewakings- en toezichthoudende taken bij activiteiten/evenementen in, op en rondom het water professioneel en met de juiste middelen uitvoeren. Deze taken worden uitgevoerd bij diverse surf-, zeil-, roei- en zwemwedstrijden/evenementen. Voorbeelden zijn de Maarten van der Weijde zwemtocht en het SKS Skûtsjesilen, festivals, Sinterklaasintochten, Nieuwjaarsduik en activiteiten met het basisonderwijs.

2. Het aanbieden van opleidingsmogelijkheden binnen de opleidingen van Varend Redden 
Door de aanschaf van de reddingseenheid kunnen de Varend Redden opleidingen weer worden gegeven. Hierdoor kan Reddingsbrigade Lemmer meer mogelijkheden bieden op het gebied van de Varend Redden opleidingen die onderdeel zijn van het opleidingsaanbod van Reddingsbrigade Nederland. Alle opleidingen zijn internationaal erkend (International Life Saving Federation (ILS) en NOC*NSF).

3. Bewustwording en bekendheid
Tot slot kan de aanschaf van de snelle eenheid tot meer naamsbekendheid van de reddingsbrigade leiden en kan er aandacht worden gevestigd op één van de primaire taken en rollen van Reddingsbrigades in Nederland; preventie en bewustwording van de verdrinkingsdood. Dit kan worden bereikt door de eenheid frequent in te zetten bij lokale evenementen, zoals jaarmarkten, feestweken, veiligheidsdagen, waardoor zorg gedragen wordt voor bewustwording en voorlichting op het gebied van waterveiligheid.

Wat fijn dat je met een donatie Reddingsbrigade Lemmer wilt helpen de regio nog veiliger te maken! Wil je weten wat wij met je donatie doen? Lees dan hier verder of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor jouw donatie!